Masukkan Email Untuk Update Terkini Dari Ratu KeLi:

Delivered by FeedBurner

Ebook Panduan Asas Ternakan Ikan Keli (Siri 1)

Makluman Terkini !!!

Perluang Perniagaan KEROPOK LEKOR jenama "AROMA" : Lekor Special KEROPOK LEKOR Keluaran Ainul Agrobased....hubungi kami...untuk info dan peluang niaga...

KELI BERSAMBAL TOM YAM

Readmore »»
Label:

bahan
3 ekor ikan keli~dibersihkan dan dipotong 3(direndam dengan air beras+asam keping+sikit tepung gandum)
1 sudu kunyit
minyak untuk menumis
garam secukup rasa
1 sudu gula
1 kiub tom yam~tak taruk pun tak ape tapi kalau buh ia lebih ummmph)
4 helai daun limau purut
1 keping asam keping

bahan
4 ulas bawang merah
4 ulas bawang putih
1 labu bawang besar
10 biji cili kering
8 biji cili api ( tak suka pedas boleh kurangkan)
4 batang serai
1 inci halia

Cara
1. Ikan keli dibersihkan dan dilumur garam dan kunyit
2. Goreng ikan sehingga garing.
3. Susun ikan di dalam pinggan.
4. Panaskan minyak(bukan minyak goreng ikan ye) dalam kuali, tumis bahan kisar, garam, daun limau purut dan asam keping hingga naik bau dan sedikit garing
2. Masukkan gula dan biarkan naik minyak.
3. Curahkan sambal ke atas ikan keli goreng tadi. siap.

dipetik dari http://shw.fotopages.com/17530707.html



0 ulasan:

Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Powered by  MyPagerank.Net