Masukkan Email Untuk Update Terkini Dari Ratu KeLi:

Delivered by FeedBurner

Ebook Panduan Asas Ternakan Ikan Keli (Siri 1)

Makluman Terkini !!!

Perluang Perniagaan KEROPOK LEKOR jenama "AROMA" : Lekor Special KEROPOK LEKOR Keluaran Ainul Agrobased....hubungi kami...untuk info dan peluang niaga...

Kolam Baru Untuk Pembenihan Ikan Keli

Readmore »»
Label:

Permintaan untuk anak benih ikan keli dalam 2 bulan kebelakangan ini sememangnya amat menggalakkan sehinggakan kebanyakan pengeluar utama anak ikan keli tidak dapat menampung jumlah permintaan yang begitu tinggi di Sarawak. Kebanyakan pengeluar tidak dapat melakukan usaha pembenihan ini disebabkan oleh kematian bibit-bibit ikan kerana faktor hujan.

Dalam 2 minggu kebelakangan ini, barulah para pengeluar dapat menghasilkan/melakukan pembenihan anak ikan semula. Di Ainul AgroBased pun perkara yang sama berlaku. Bagi menampung keperluan yang tinggi bagi anak ikan keli, pihak Ainul AgroBased telah berusaha menambahkan KOLAM PEMBENIHAN yang baru di samping sebagai hub untuk Pertanian Secara Integrasi "Integrated Farming". Kolam baru ini akan terletak di Kawasan Matang iaitu di Kawasan Loba Cermin. Moga dengan adanya kolam baru ini dapat menampung permintaan yang begitu tinggi di seluruh Sarawak.
Tapak Kolam Pembenihan Berdekatan Jalan Raya Dan Berdekatan Dengan Sumber Air Semulajadi

Memeriksa Kesesuaian Tanah Dan Lokasi Untuk Membuat Kolam Pembenihan Secara Ekonomik

Nampaknya Tapak Di Loba Cermin Sesuai Untuk Membuat Kolam Pembenihan dan bagi tujuan "Integrated Farming" Oleh Ainul AgroBased Selepas Ini0 ulasan:

Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Powered by  MyPagerank.Net