Masukkan Email Untuk Update Terkini Dari Ratu KeLi:

Delivered by FeedBurner

Ebook Panduan Asas Ternakan Ikan Keli (Siri 1)

Makluman Terkini !!!

Perluang Perniagaan KEROPOK LEKOR jenama "AROMA" : Lekor Special KEROPOK LEKOR Keluaran Ainul Agrobased....hubungi kami...untuk info dan peluang niaga...

Nasihat Kepada Penternak Ikan Keli

Readmore »»
Label:

Beberapa bulan kebelakangan ini, merupakan bulan-bulan yang amat mencabar...


Tempahan anak ikan sukar untuk dipenuhi kerana faktor cuaca...

Distribution Chanel untuk Keropok Lekor masih digiatkan agar dapat menembusi pasaran sasaran...

Terserlah potensi ternakan ikan keli yang memang besar jika dilakukan secara konsentrasi dan dipelbagaikan... 

Dalam kesibukan, sempat juga membuat carian berkenaan ikan keli dan secara kebetulan saya telah membaca artikel di laman blog sendikota.wordpress.com berkenaan dengan Nasihat berguna kepada Usahawan Ikan Keli...

Antara petikan berguna untuk kita semua 

Kebanyakkan usahawan penternak bermula dari ‘zero’ dan terburu-buru memulakan penternakan tanpa mendapatkan ilmu yang betul dari penternak-penternak yang telah berjaya. Ramai juga yang telah mengambil nasihat atau tunjuk ajar dari mereka yang juga tidak mahir atau berlandaskan ‘cakap-cakap’ kosong tanpa bukti kukuh.
Anda harus mensasarkan target usaha anda. Anda mesti tahu di mana kedudukan anda samada anda adalah usahawan penternakan ikan keli secara komersil ataupun sekadar usahawan baru bermula atau ‘main-main’ (suka-suka cuba)
Dan yang paling penting adalah pasaran. Inilah faktor yang menyebabkan ramai usahawan penternak baru mengalami keadaan ‘patah jiwa’ kerana menyangkakan dengan sekali usaha (harvest) anda akan terus jadi JUTAWAN IKAN KELI!

Ada baiknya anda membaca keseluruhan artikel dari blog tersebut. Anda boleh melayari blog tersebut di :  http://sendikota.wordpress.com/2008/09/22/nasihat-dan-panduan-kepada-usahawan-penternakan-ikan-kel/0 ulasan:

Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Powered by  MyPagerank.Net